ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:44
18/5

Σκληρή κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

UPDATED:

Σφοδρή επίθεση εναντίον του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση της Ολομέλειας για το πολυνομοσχέδιο. 

«Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας πείσει ότι ξανακαταστρέφουμε τη χώρα, ότι διαλύουμε την οικονομία, ότι βυθίζουμε στο τέλμα την κοινωνία και ότι παραλάβαμε παράδεισο και έχουμε πάει στην κόλαση» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: Παρακολουθώντας τον κ. Μητσοτάκη σκέφτηκα ότι δεν αρκεί να έχεις υπεροπλία στα ΜΜΕ, να έχεις όλα τα κανάλια και τους καναλάρχες, όλους τους δημοσκόπους, καλοπληρωμένα τρολς του διαδικτύου. Δεν αρκεί γιατί στο τέλος πολιτική δεν είναι μόνο η επικοινωνία. Η πολιτική θέλει και στρατηγική, θέλει και μυαλό και ψυχή και πάνω απ' όλα με την πραγματικότητα, τις προσδοκίες των ανθρώπων. 

Κάνετε την προσπάθεια να πείσετε αλλά η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν τα καταφέρατε. Θα σπεύσουν κάποιοι να πουν ότι δεν τα καταφέρνετε γιατί δεν το έχετε. Δεν είναι αυτό. Εγώ σας θεωρώ ισχυρό αντίπαλο.

Είστε αυτοεγκλωβισμένος σε αδιέξοδη στρατηγική ψευδοπροφήτη που προφητεύει την καταστροφή και συνεχώς διαψεύδευται. 

Όταν δεν έρχεται η καταστροφή απαξιώνεται αυτός που την προφητεύει. Έχει και ημερομηνία λήξης αυτή η στρατηγική. Αρχικά προσελκύετε το ενδιαφέρον του ακρωατηρίου, αλλά μετά κινδυνεύετε να γίνετε γραφικός. 

Ο λαός δεν θα ξεχάσει ότι καταψηφίσατε τα αντίμετρα 

Τον Μάη του 2019, θα έχετε κλείσει 3,5 χρόνια αρχηγός κόμματος που ζητά εκλογές. Που θα προβλέπει συνεχώς κόφτες και αποτυχίες, αλλά δεν θα επαληθεύεστε. Είναι αυτό σοβαρή στρατηγική; Είχατε μια ευκαιρία μεγάλη για την παράταξή σας να αλλάξετε αφήγημα και την πετάτε. 

Λέτε επί της ουσίας ότι η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο μνημόνιο και ότι τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να ετοιμάσουν από τώρα τα spots για τις Ευρωεκλογές, για να θυμάται ο λαός τι λέγατε. 

Γιατί τότε όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο, αλλά θα διανύουμε ήδη ένα χρόνο εκτός μνημονίων, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα και μάλιστα στην ώρα του. Θα έχουμε και πέντε μήνες που θα έχουν ενεργοποιηθεί κανονικά όλα τα αντίμετρα που σήμερα εσείς θα καταψηφίσετε στην ονομαστική, ένα προς ένα. 

Αέρας κοπανιστός που θα ανακουφίζει χιλιάδες συμπολίτες, δεν θα ξεχάσουν ότι τα καταψηφίσατε. Πως θα πάτε στις Ευρωεκλογές του 2019; Με ποιο αφήγημα και ποια αξιοπιστία; Θα ήταν ευτύχημα η χώρα να έχει αντιπολίτευση που να αλλάξει αυτή την ώρα αφήγημα. Ίσως ήταν χρήσιμη η συνεισφορά μιας σοβαρής αντιπολίτευσης. 

Μητσοτάκης: Όμοια πολιτική απάτη δεν έχει υπάρξει στην ιστορία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, νωρίτερα από το βήμα της Βουλής πως «ζούμε σήμερα ένα εφιάλτη που είναι αποτέλεσμα των επιλογών των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου. Η Ελλάδα σήμερα θα ήταν κανονική χώρα της Ευρωζώνης αν δεν διέκοπταν η πορεία της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε, κατά την πρωτολογία του να αποδομήσει το «αφήγημα» της κυβέρνησης που πλαισιώνει το πολυνομοσχέδιο των μέτρων. 

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν ούτως ή άλλως το νομοσχέδιο, για την καρέκλα το κάνουν όχι για το χρέος», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «κ. Τσίπρα είστε ικανός να πάτε και με σμόκιν στην παραλία, προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία». 

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ