ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:15
11/1

Αυτός είναι χάρτης για τα Κατεχόμενα που κατέθεσαν οι Ελληνοκύπριοι [photo]

Η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέθεσε χάρτη στις συνομιλίες της Γενεύης με τον οποίο προτείνει το υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση τμήμα να είναι στο 28,2% των εδαφών του νησιού, ποσοστό που είναι κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μικρότερο από το σχέδιο Ανάν. 

Ο χάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής περιοχές: Μόρφου, Κυθρέα, Άσσια, Βατυλή, Λύση και Κοντέα.Σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών μέσων, οι Τούρκοι φέρονται να ζητούν το 29,2% των εδαφών, σημείο που αναμένεται να αναδειχτεί σε «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων. 

Η σημερινή μέρα θεωρείται καθοριστική για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ακριβώς επειδή οι δύο πλευρές θα συζητήσουν το εδαφικό και θα παρουσιάσουν χάρτες.

Την ίδια ώρα, στην «ατζέντα» των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν και οι εκκρεμότητες στη διακυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οικονομία, το περιουσιακό, η χρηματοδότηση αλλά και η εφαρμογή λύσης στην Κύπρο. 

Το κυπριακό sigmalive.com μεταδίδει ότι στις σημερινές συζητήσεις αναμένεται να παρευρεθούν εκπρόσωποι των εγγυητριών δυνάμεων, δηλαδή της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βρετανίας.

Παρόλα αυτά, παραμένει ασαφές εάν οι Αλέξης Τσίπρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τερέζα Μέι θα μεταβούν στην Γενεύη για να συμμετάσχουν στην διάσκεψη. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, και οι τρεις ηγέτες διατηρούν στάση αναμονής και θα αποφασίσουν εάν θα μεταβούν στη Γενεύη ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειωθεί στις συζητήσεις. 

Πηγή: ethnos.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Αυτός είναι χάρτης για τα Κατεχόμενα που κατέθεσαν οι Ελληνοκύπριοι [photo]
  • Αυτός είναι χάρτης για τα Κατεχόμενα που κατέθεσαν οι Ελληνοκύπριοι [photo]
ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ