ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΟΣ
16:35
19/5

Σταματά η έρευνα για τον Ασάνζ για την υπόθεση βιασμού

 

Ελεύθερα θα μπορεί να μετακινείται ο Τζούλιαν Ασάνζ μετά την απόφαση της σουηδικής εισαγγελίας να παύσει την εις βάρος του έρευνα για υπόθεση βιασμού. «Η επικεφαλής της έρευνας της σουηδικής εισαγγελίας Marianne Ny αποφάσισε σήμερα να μην συνεχίσει την έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση κρατούσε τον Ασάνζ «αιχμάλωτο» στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, από το 2012. 

Σημειώνεται ακόμη ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι είναι ένα μέρος του σχεδίου για την έκδοσή του στις ΗΠΑ για την εμπλοκή του στην υπόθεση των Wikileaks.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση της είδησης μια φωτογραφία του Ασανζ να χαμογελά αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. 

Λίγη ώρα μετά η βρετανική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Ασάνζ μπορεί να συλληφθεί στο Λονδίνο. Ο λόγος είναι ότι εκκρεμείς εις βάρος του ένταλμα, καθώς ο "ένοικος" της πρεσβείας του Ισημερινού δεν είχε παρευρεθεί στη δίκη στις 29 Ιουνίου του 2012, ως όφειλε. 

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ