ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΟΣ
13:56
17/2

Μία πόλη στον Άρη σχεδιάζει ο εμίρης του Ντουμπάι

Αφού έφτιαξαν μία φουτουριστική μεγαλούπολη στη Γη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποκάλυψαν ένα νέο project που φιλοδοξεί να εγκαταστήσει το πρώτο κατοικίσιμο ανθρώπινο καταφύγιο στον Άρη μέχρι το 2117. Την ανακοίνωση έκαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός και Εμίρης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ,

«Επειδή μας εμπνέουν τα μεγαλόπνοα σχέδια, εγώ και ο αδερφός μου Μοχάμεντ μπιν Σαΐντ  -ο πρώτος πρόεδρος των ΗΑΕ και πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι-, αποφασίσαμε τη συμμετοχή της χώρας μας στην διεθνή προσπάθεια για αποστολή ανθρώπων στον Άρη», δήλωσε ο Αλ Μακτούμ.

Το πρόγραμμα «Άρης 2117», έχει στόχο την οικοδόμηση ενός «διαστημικού», μίνι-Ντουμπάι, στον αδελφό πλανήτη, έως τις αρχές του επόμενου αιώνα.

Ο Μακτούμ δεν αποσαφήνισε τις λεπτομέρειες του σχεδίου αλλά οι Άραβες έχουν εκατό χρόνια μπροστά τους, για να προσδιορίσουν τα τεχνικά ζητήματα που, οπωσδήποτε, θα εγκύψουν. Το CNBC, πάντως αναφέρει πως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι Άραβες οραματίζονται μία πόλη στο μέγεθος του Σικάγο, των ΗΠΑ, με εγκαταστάεις, που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν έως και 600.000 ανθρώπους. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Μία πόλη στον Άρη σχεδιάζει ο εμίρης του Ντουμπάι
  • Μία πόλη στον Άρη σχεδιάζει ο εμίρης του Ντουμπάι
  • Μία πόλη στον Άρη σχεδιάζει ο εμίρης του Ντουμπάι
ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ