ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΟΣ
14:12
1/6

Η μητέρα της 8χρονης Κύπριας Saffie Roussos έμαθε για το θάνατο της κόρης της

Νωπές παραμένουν οι μνήμες από την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, που κόστισε την ζωή σε 22 ανθρώπους με πολλά από τα θύματα να είναι παιδιά. Ένα από αυτά ήταν και η 8χρονη, κυπριακής καταγωγής, Saffie Rose Roussou, η οποία είχε πάει στη συναυλία της Ariana Grande με τη μητέρα της και την αδερφή της.

Η μητέρα της μικρής που βρισκόταν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και έπειτα από δύο χειρουργικές επεμβάσεις συνήλθε και έμαθε για το θάνατο της κόρης της.

Σημειώνεται πως η 8χρονη, αρχικά, βρισκόταν στη λίστα με τους αγνοούμενους από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Η οικογένειά της την αναζητούσε μετά την επίθεση και είχε αναρτήσει φωτογραφία της στα social media, η οποία είχε γίνει viral, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να την εντοπίσει.

Η Saffie Rose Roussou είχε πάει στη συναυλία στο Manchester Arena μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, την 24χρονη Ashley και την 48χρονη μητέρα της, Lisa. Οι δύο γυναίκες διακομίστηκαν μετά την επίθεση σε διαφορετικά νοσοκομεία προκειμένου να εγχειριστούν, αλλά η μικρή Saffie αγνοούνταν.

Σήμερα, ένας στενός φίλος της οικογένειας, ο Mike Swanny, ο οποίος κλήθηκε να είναι και ο εκπρόσωπος της οικογένειας, αποκάλυψε ότι η ζωή της μητέρας της μικρής, Lisa, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, δε χρειάζεται πλέον τη μηχανή υποστήριξη και ότι έχει, αποκτήσει, πλήρως τις αισθήσεις της.

Ο 38χρονος εξήγησε επίσης ότι η Lisa γνωρίζει, πλέον, για το θάνατο της κόρης της Saffie, που είναι ήταν από τα νεότερα θύματα της τρομοκρατική επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα νέα σχετικά με την αποφυγή του κινδύνου της Lisa είναι πολύ ευχάριστα. Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση στην αρχή, αλλά το Σάββατο της αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη και την Κυριακή ήταν σε θέση να μιλήσει» και συμπληρώνει «γνωρίζει την κατάσταση με την Saffie. Είναι ακόμα στο νοσοκομείο, αλλά κινεί τα πόδια της, κάτι που είναι φανταστικό», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην άλλη κόρη της οικογενείας, η οποία νοσηλευόταν και αυτή σε άλλο νοσοκομείο.

«Η Ashlee είναι εξαιρετικά καλά, μεταφέρθηκε σε  διαφορετικό νοσοκομείο με πληγές, αλλά από ότι φαίνεται θα μπορέσει να βγει την Τετάρτη» και κατέληξε αναφερόμενος στον πατέρας της οικογένειας.

«Ο Andrew ήταν τόσο δυνατός, δεν ήθελε να θρηνήσει μέχρι να μάθει ότι η σύζυγός του είναι εντάξει».

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ