ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΟΣ
16:57
10/11

Απίστευτη καμπάνια ευαισθητοποίησης από το ΙΚΕΑ

Έκπληκτοι έμειναν οι πελάτες του καταστήματος ΙΚΕΑ στην πόλη Slependen, στη Νορβηγία, πηγαίνοντας να κάνουν τα ψώνια τους. Οι ανυποψίαστοι πελάτες βρέθηκαν μπροστά από μια από τις πιο ισχυρές εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων της Συρίας.

Σε συνεργασία με τον Νορβηγικό Ερυθρό Σταυρό και το διαφημιστικό γραφείο POL, το ΙΚΕΑ εγκατέστησε μια προσομοίωση συριακού σπιτιού μέσα στο κατάστημα.

Το σπίτι είναι πιστό αντίγραφο ενός πραγματικού που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, και ανήκει σε μια γυναίκα με το όνομα Ράνα, και την 9μελή οικογένειά της. Η εγκατάσταση ονομάζεται «25 τετραγωνικά μέτρα Συρίας», αφού όλο το σπίτι όπου στεγάζονται τα 10 άτομα, είναι μόλις 25 τετραγωνικά.

«Οταν αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το σπίτι μας αναζητώντας ασφάλεια, δεν είχαμε χρήματα για να νοικιάσουμε ένα καλύτερο μέρος. Δεν είχαμε χρήματα για να αγοράσουμε στρώματα και κουβέρτες ή ρούχα για τα παιδιά» είπε η Ράνα στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού.

Αυτό το σπίτι διαθέτει επίσης τις γνωστές αφίσες του ΙΚΕΑ, αλλά αυτή τη φορά αντί για περιγραφές των προϊόντων οι επισκέπτες βλέπουν τις ιστορίες των Σύρων και τις καθημερινές ελλείψεις τους σε βασικές ανάγκες, όπως τρόφιμα, νερό και ιατρικά εφόδια.

Ακόμα, κάθε ταμπελάκι αποτελεί μια έκκληση για δράση, ζητώντας δωρεές από τους επισκέπτες που επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτόν τον σκοπό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Απίστευτη καμπάνια ευαισθητοποίησης από το ΙΚΕΑ
  • Απίστευτη καμπάνια ευαισθητοποίησης από το ΙΚΕΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ