ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21:44
20/4

Συγκλονιστικές περιγραφές των ομήρων στην Πειραιώς

Τις εφιαλτικές τρεις ώρες που πέρασαν με το πιστόλι των τεσσάρων ληστών στον κρόταφο περιέγραψαν οι όμηροι στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, επί της οδού Χατζηκυριάκου στο κέντρο του Πειραιά, όταν οι δράστες εισέβαλαν πάνοπλοι και αποφασισμένοι 

Οι κακοποιοί, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ομήρων μιλούσαν σπαστά ελληνικά και φορούσαν αποκριάτικες μάσκες γερόντων, αφού απείλησαν ότι θα χυνόταν αίμα, είπαν ότι δεν ήθελαν τα λεφτά των πελατών, αλλά τα λεφτά της τράπεζας.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των αδίστακτων ληστών που εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Χατζηκυριάκου, στον Πειραιά, περιγράφει  μία από τις πελάτισσες που ήταν για περισσότερο από τρεις ώρες όμηρος των αδίστακτων κακοποιών.

«Μπήκαν δυο από τους δράστες μας ακινητοποίησαν και είπαν ληστεία. Κράτησαν όπλα και χειροβομβίδα. Είδα αυτόματα, πιστόλια Φορούσαν μάσκες. Είδα δυο και μετά ακολούθησαν κι άλλοι ληστές. Μας απομόνωσαν σε κάποιο σημείο. Άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και πήραν τα χρήματα από τα γκισέ. Μας οδήγησαν στο υπόγειο και μας κλείδωσαν εκεί. Κράτησαν τη διευθύντρια και μια υπάλληλο για να τους να τους υποδείξουν το χώρο των θυρίδων. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και μας απειλούσαν ότι θα χυθεί αίμα. Μας κράτησαν τρεις ώρες. Δεν μπορούσαν να πατήσουν το συναγερμό τους απειλούσαν με τα πιστόλια και χειροβομβίδα. Φορούσαν αποκριάτικες μάσκες γερόντων», αναφέρει χαρακτηριστικά

«Μας είπαν ότι δεν ήθελαν τα λεφτά των πελατών, αλλα τα λεφτά της τράπεζας. Με οξυγονοκόλληση άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο. Φαίνονταν ξένοι. Μας απείλησαν. Ο αρχηγός μας είπε ότι μπορούσαμε να φύγουμε ένα τέταρτο από τη στιγμή που έφυγαν από την τράπεζα. Μας άνοιξε την πόρτα. Συνολικά μέσα στη τράπεζα ήμασταν σε ομηρία οκτώ άτομα. Οι πέντε στο υπόγειο και οι τρεις στο ισόγειο του καταστήματος», πρόσθεσε.

Το χρονικό της τρομακτικής ληστείας

Όλα ξεκίνησαν στις 2 το μεσημέρι. Στο υποκατάστημα του Πειραιά βρίσκονταν πέντε υπάλληλοι και τρεις πελάτες όταν ξαφνικά εισβάλλουν τέσσερα άτομα με κουκούλες που κρατούσαν όπλα και χειροβομβίδες. Αφού  ακινητοποιούν οκτώ άτομα, πέντε υπαλλήλους και τρεις πελάτες, τούς κλειδώνουν σε ένα δωμάτιο και κατεβαίνουν στο υπόγειο.

 Με το ίδιο ακριβώς modus operandi που χρησιμοποίησαν και στη ληστρική επιδρομή της 9ης Αυγούστου του 2016 στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας, δηλαδή με τη χρήση εργαλείων οξυγονοκόλλησης άνοιξαν 40 έως 50 θυρίδες, αρπάζοντας ό,τι πολύτιμο περιείχαν.

Η όλη επιχείρηση διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες αφού στις 16:49, οι υπάλληλοι της τράπεζας πάτησαν το μπουτόν κινδύνου και ειδοποίησαν την Αστυνομία. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην επίθεση του περασμένου Αυγούστου οι ληστές  άνοιξαν 21 θυρίδες πολλές από τις οποίες ήταν άδειες ενώ από τα ταμεία άρπαξαν πάνω από 60.000 ευρώ ακόμη και σε κέρματα. 

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ