ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ
8:47
16/2

Η Ακρόπολη, o Dior και η γυμνή χορεύτρια

UPDATED:

Έχουν περάσει 63 χρόνια, ήτοι το 1951, από τότε που ο γάλλος σχεδιαστής υψηλής ραπτικής Christian Dior επέλεξε την Ακρόπολη για τη φωτογράφιση της κολεξιόν του. Τα μοντέλα του πόζαραν με τις δημιουργίες του με φόντο τις Καρυάτιδες, αντικατοπτρίζοντας τη χάρη τους και δίνοντας στην επίδειξη ένα μικρό δείγμα της μεγαλοπρέπειάς τους.

Εξαιρετική ομορφιά, σπουδαία αισθητική διακρίνουν αυτή τη φωτογράφιση μόδας του 1951 στον βράχο της Ακρόπολης.

Ο φωτογράφος που τράβηξε τις φωτογραφίες -ένας από τους πλέον εμβληματικούς του Οίκου Dior, ήταν ο Ζαν Πιερ Πεντρατσίνι, του διάσημου γαλλικού περιοδικού Paris Match. Ο  Γαλλο-ελβετός φωτογράφος [ γεννήθηκε το 1928 στο Παρίσι και πέθανε το 1956 στην κλινική Neuilly-sur-Seine . 

Στην επίδειξη μόδας της Ακρόπολης ο Ντιόρ ήταν 46 ετών.

Μερικά χρόνια νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι φωτογραφίες της διάσημης φωτογράφου Nelly με την επίσης διάσημη χορεύτρια της Opera Comique, Mona Paeva να χορεύει γυμνή στην Ακρόπολη.

Οι αβαν γκαρντ φωτογραφίες της με την γυμνή Mona Paeva στον Παρθενώνα που δημοσιεύτηκαν στο γαλλικό περιοδικό Illustration de Paris προκάλεσαν ένα μίνι σκάνδαλο στην μικρή τότε πόλη των Αθηνών. 

Την φωτογράφιση της Nelly υπερασπίστηκε τότε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Νιρβάνας με στήλη του στο  Ελεύθερο Βήμα, τον Μάιο του 1929.

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ