ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19:34
26/3

Δημήτρης Σειρηνάκης: Τι γυρεύει o βασιλιάς του ελληνικού πορνό στα ρινγκ;

«Στην ηλικία των 17 γράφτηκα στον Εθνικό. Τότε η πυγμαχία δεν υπήρχε στα γυμναστήρια. Εμεινα για κάποια χρόνια εκεί, στη συνέχεια όμως τα παράτησα λόγω σπουδών και μετά δουλειάς. Δεν έβγαιναν τα ωράρια. Ποτέ όμως δεν άφησα τελείως την πυγμαχία», εξηγεί ο Δημήτρης Σειρηνάκης, ο οποίος τονίζει πως αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση της Ομοσπονδίας, ενώ δεν ζήτησε ανταλλάγματα.

<p>«Στην ηλικία των 17 γράφτηκα στον Εθνικό. Τότε η πυγμαχία δεν υπήρχε στα γυμναστήρια. Εμεινα για κάποια χρόνια εκεί, στη συνέχεια όμως τα παράτησα λόγω σπουδών και μετά δουλειάς. Δεν έβγαιναν

Το ευρύ κοινό τον γνώρισε μέσα από τις παραγωγές ταινιών ερωτικού περιεχομένου. Πλέον ο Δημήτρης Σειρηνάκης θα είναι υπεύθυνος για τους Ελλήνες πυγμάχους, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας) αναλαμβάνει πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικής Πυγμαχίας.

Μετά την αναγέννηση της εγχώριας βιομηχανίας παραγωγής αισθησιακών ταινιών στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, ο επιχειρηματίας θα επιχειρήσει να αναβαθμίσει το επίπεδο της ελληνικής πυγμαχίας που, αν και Ολυμπιακό αγώνισμα, βαριαναστενάζει στα ρινγκ λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλά αθλήματα.

Εκτός από πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικής Πυγμαχίας αναλαμβάνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΠ, πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κανονισμών, πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων και έφορος Εθνικών Ομάδων.

«Μου το πρότεινε η ΕΟΠ και το αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά και χωρίς να ζητήσω ανταλλάγματα. Ηθελαν να βρουν έναν άνθρωπο αμερόληπτο, χωρίς να επιδιώκει το προσωπικό όφελος και να γνωρίζει το άθλημα. Εχω αποδείξει το ποιος είμαι και πραγματικά με τιμά η πρότασή τους» αναφέρει ο επιχειρηματίας στο «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτοντας πως δεν ζήτησε ανταλλάγματα, αλλά έθεσε τους όρους του.

«Δεν ζήτησα και δεν θέλω κανέναν μισθό, ωστόσο εάν αυτό γίνει θέλω τα χρήματα να διατεθούν είτε για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων πυγμάχων ή το ποσό να δοθεί σε συλλόγους προστασίας και υποστήριξης σπαστικών παιδιών».

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Δημήτρη Σειρηνάκη ως τον Ελληνα παραγωγό αισθησιακών ταινιών, ωστόσο στον κόσμο της πυγμαχίας είναι γνωστός από τα εφηβικά χρόνια του.

«Την παράτησα λόγω δουλειάς»

 
Τι γυρεύει στα ρινγκ o βασιλιάς του ελληνικού πορνό

«Ασχολήθηκα με το άθλημα από πολύ μικρός. Στην ηλικία των 17 γράφτηκα στον Εθνικό. Τότε η πυγμαχία δεν υπήρχε στα γυμναστήρια. Υπήρχε μόνο σε αθλητικούς συλλόγους, στους οποίους για να μπορέσεις να εγγραφείς ήταν προϋπόθεση να έχεις συμπληρώσει την ηλικία των 17. Εμεινα για κάποια χρόνια εκεί, στη συνέχεια όμως τα παράτησα λόγω σπουδών και μετά δουλειάς.

Δεν έβγαιναν τα ωράρια. Ποτέ όμως δεν άφησα τελείως την πυγμαχία» αναφέρει εξηγώντας πως ακόμη και σήμερα πάντα θα βρει χρόνο για να τεστάρει τη δύναμη και την αντοχή του μέσα στο ρινγκ. «Προπονούμαι σε τακτική βάση». Το όνειρό του πάντως δεν ήταν να γίνει επαγγελματίας πυγμάχος, μια και όπως λέει «δεν υπάρχει επαγγελματική πυγμαχία στην Ελλάδα, τώρα θα γίνει μέσα από διάφορες κινήσεις και δράσεις», τις οποίες αποκαλύπτει. «Αγαπάω πολύ το άθλημα και θα προσπαθήσω να το αναδείξω με δικούς μου προσωπικούς πόρους αλλά και μέσω χορηγιών.

Τα παιδιά δίνουν την ψυχή τους και τη ζωή τους σε αυτό το αγώνισμα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που τα παράτησαν γιατί δεν είχαν χρήματα για το αεροπορικό εισιτήριο σε μια πανευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι ερασιτέχνες πυγμάχοι δεν έχουν πληρωθεί ποτέ για τους αγώνες που κάνουν. Ξεκινάμε λοιπόν από τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος στις 8 Απριλίου. Θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλα για όλους τους αθλητές. Επίσης από εδώ και στο εξής θα καλύπτονται τα έξοδα για τις αποστολές στις διεθνείς διοργανώσεις. Πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες. Θα λύσουμε τα χέρια των πυγμάχων για να κάνουν το άθλημα που αγαπούν και να μη φεύγουν από αυτό απογοητευμένοι λόγω της έλλειψης πόρων και βοήθειας. Οι αμοιβές που θα δοθούν στο Κύπελο έχουν και ουσιαστική έννοια λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης αλλά και ηθική, μια και θα είναι η ανταμοιβή των κόπων των αθλητών».

 
Τι γυρεύει στα ρινγκ o βασιλιάς του ελληνικού πορνό

Βάσιμα κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει πως με την τοποθέτηση Σειρηνάκη στη συγκεκριμένη θέση βασικός χορηγός στη διεξαγωγή των αγώνων και στις αποστολές των πυγμάχων θα είναι η εταιρεία παραγωγής του.

«Βοηθάω χρόνια αθλητές»
«Η Sirina δεν θα είναι χορηγός και όλο αυτό δεν το κάνω για να προωθήσω τη Sirina. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προωθήσω την εταιρεία, όπως και το έχω κάνει. Δεν έχω λόγο να διαφημίσω την εταιρεία ή τον εαυτό μου. Είμαι επιχειρηματίας, δεν έχω βιοποριστικό πρόβλημα.

Ασχολούμαι χρόνια με το άθλημα. Βοηθάω χρόνια αθλητές χωρίς να το διαφημίζω. Ερχονταν σύλλογοι και μας ζητούσαν βοήθεια για να καλύψουμε έξοδα αθλητών για τις αποστολές τους στο εξωτερικό. Δεν έδωσα ποτέ λεφτά από το ταμείο της εταιρείας ώστε η χορηγία να εκπίπτει για φορολογικούς λόγους, αλλά από την τσέπη μου.

Με ξέρουν στον χώρο της πυγμαχίας και στη ζωή μου έχω πετύχει αυτό που θέλω. Δεν έχω να αποδείξω κάτι, ούτε ανέλαβα τα συγκεκριμένα καθήκοντα για να πάρω κάποια επιχορήγηση από το κράτος».

 
Τι γυρεύει στα ρινγκ o βασιλιάς του ελληνικού πορνό

Έχοντας τις εικόνες του Εθνικού στη μνήμη του, ο Δημήτρης Σειρηνάκης δηλώνει πως το μόνο που θέλει είναι το «τόσο διαδεδομένο και δημοφιλές άθλημα σε πολλές χώρες παγκοσμίως» να αποκτήσει και στην Ελλάδα την αίγλη που του αξίζει. «Θυμάμαι την αγάπη που είχαμε στον σύλλογο ο ένας για τον άλλον. Ο κόσμος νομίζει πως το άθλημα είναι ατομικό, όμως στην πραγματικότητα είναι απόλυτα ομαδικό. Η πυγμαχία χρειάζεται σθένος και ανεβασμένη ψυχολογία.

Σε κλάσματα δευτερολέπτων και υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης πρέπει να σκεφτείς και να αποφασίσεις πώς θα αντιμετωπίσεις τον αντίπαλό σου.

Οι συναθλητές λοιπόν ενός πυγμάχου που έχουν μιλήσει μαζί του νωρίτερα στα αποδυτήρια ή τον εμψυχώνουν στη γωνία του στο ρινγκ την ώρα του αγώνα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχολογίας του».

Ο Σειρηνάκης θέλει να φέρει νέα παιδιά στο αγώνισμα της πυγμαχίας. Ποια θα ήταν η επιχειρηματολογία του για να πείσει έναν έφηβο ή έναν νεαρό άντρα να μπει στο ρινγκ; «Θα του πω πώς βοήθησε και εξέλιξε η πυγμαχία εμένα. Από μόνο του το άθλημα δημιουργεί οργανωτικές βάσεις για το σύνολο της ζωής σου, καθώς απαιτεί αυτοπεποίθηση και πειθαρχία. Πατάς γερά στα πόδια σου. Στο ρινγκ είσαι μόνος σου, δεν μπορείς να φορτώσεις τα λάθη σου πουθενά αλλού. Εγώ το ακολούθησα αυτό και στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική μου ζωή. Αναλαμβάνω πάντα τις ευθύνες για τα λάθη μου. Η πυγμαχία σε κάνει δυνατό και περήφανο άνθρωπο. Σε μαθαίνει επίσης την αρχή του σεβασμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Εκτιμάς και σέβεσαι τον αντίπαλό σου.

Ολα αυτά είναι πολύ σημαντικά για ένα νέο παιδί. Σωματικά η προπόνηση είναι εξαιρετικά αποδοτική και θα αναφέρω και πάλι αυτό που είπα νωρίτερα, πως η πυγμαχία δεν είναι τυχαία Ολυμπιακό αγώνισμα».

Πηγή: Έθνος

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ