ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΛΛΗ ΟΨΗ
14:23
11/4

ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρή νυχτερίδα μέσα σε συσκευασμένη σαλάτα

Μια... νεκρή νυχτερίδα βρέθηκε μέσα σε έτοιμη, συσκευασμένη σαλάτα, η οποίοα πωλήθηκε στη Φλόριντα και τώρα οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν τα λείψανα του ζώου για να δουν αν ήταν φορέας του ιού της λύσσας.

Η εταιρεία Fresh Express που διανέμει τις συσκευασμένες σαλάτες Organic Marketside Spring Mix στα Walmart, στις νότιες ΗΠΑ, προχώρησε σε ανάκληση «για προληπτικούς λόγους» το Σάββατο. Στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ένα "πρόβλημα με ένα ζώο που φέρεται ότι βρέθηκε" στη συσκευασία των λαχανικών, χωρίς να διευκρινίζει τι είδους ζώο ήταν αυτό.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με τις υγειονομικές αρχές της Φλόριντα και την αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) στην έρευνά τους για «μια νεκρή νυχτερίδα» που βρέθηκε σε συσκευασία σαλάτας σε κατάστημα της Φλόριντα.

Το λείψανο της νυχτερίδας ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Λόγω της αποσύνθεσης, τα CDC δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν τελείως το ενδεχόμενο να ήταν φορέας του ιού της λύσσας. Πάντως ο εκπρόσωπος των CDC Τόμας Σκίνερ τόνισε ότι οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο από νεκρό ζώο είναι απειροελάχιστες.

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ